poniedziałek, 10 marca 2014

TUREK Aksamitny Camembert z papryką 120g - recenzja

TUREK Aksamitny Camembert w eleganckim opakowaniu o kształcie ośmiokąta wyróżnia się na tle innych serków swą szatą graficzną oraz nowym logiem marki Turek. Na przedniej części jest nadruk nazwy sera, logo oraz grafika. Na czterech bocznych ściankach mamy:
1) nazwę producenta, datę przydatności do spożycia, nr partii produkcyjnej, warunki przechowywania,
2) kod kreskowy,
3) nazwę sera i logo,
4) tabelę wartości odżywczych.
Pod spodem natomiast znajdziemy opis który przytaczam poniżej wraz ze składnikami.



Po zdjęciu kartonowego opakowania ukazuje się nam okrągłe foliowe opakowanie serka zaklejone naklejką ochronną z logo marki Turek.


Po zdjęciu foliowego opakowania zobaczymy już nasz serek. Idealnie okrągły, pokryty pleśnią. UWAGA! Jeżeli na powierzchni sera występują żółte i brunatne plamy, powierzchnia produktu jest znacznie zapadnięta względem krawędzi, zapach stał się amoniakalny, skrajnie kapuściany, a smak zmienił się w gorzki i pikantny wówczas ser nie nadaje się do spożycia.


Serek kroi się bardzo dobrze. Po ukrojeniu ukazuje nam się jego wewnętrzna delikatna struktura z dodatkami w postaci papryki. I już możemy go zjeść ze smakiem np. z naszą ulubioną bułką:)


„Nic nie może się równać przyjemności, jaką daje czas spędzony w gronie rodziny i przyjaciół. Turek Aksamitny Camembert, przygotowywany według unikalnej receptury, dzięki swojej delikatnej skórce i kremowemu wnętrzu, czyni te chwile jeszcze bardziej wyjątkowymi.” Taki oto opis znajdziemy na opakowaniu okrągłego 120g Aksamitnego Camemberta z papryką

Składniki: mleko pasteryzowane, sól, papryka chilli i pieprz zielony (łączna zaw. 1,1%), kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum.

Wartość odżywcza w 100 g: 
Wartość energetyczna: 1475 kJ/356 kcal
Tłuszcz: 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:22 g
Węglowodany: 1,3 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 18 g
Sól: 1,7 g

Smakuje wybornie do kanapek, na ciepło, jako przystawka, jako zakąska etc. Ja przygotowałam sobie z nim bułeczki :)




Zapraszam do polubienia strony My Small Travels na Facebooku Klik:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz