Oto i on - serowo-owocowy jeż, który został przygotowany jako poobiednia przekąska dla rodziny (w sumie 8 osób licząc ze mną)
Zamiast tradycyjnej deski serów postanowiłam być niebanalna i zrobić nie mięsnego, a serowo-owocowego jeża, który smakował i wyglądał wyjątkowo. Do tego zaserwowałam gościom węgierskie białe wino ze szczepu Chardonnay, które idealnie komponowało się z zawartością serowej patery.
Cechą charakterystyczną typowej deski serów serwowanej w Polsce są sery pleśniowe z dodatkami smakowymi - dlatego i u mnie oprócz naturalnego camemberta pojawiły się kawałki z ziołami i zielonym pieprzem.
Skład patery:
Serki Turek Aksamitny camembert (2 naturalne, 1 z ziołami)
Serki Turek Brie (1 z zielonym pieprzem)
Winogrono białe i różowe
Orzechy włoskie
Oliwki nadziewane pastą paprykową
Zapraszam do polubienia strony My Small Travels na Facebooku Klik:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz