Składniki na roladki:
1 średnia polędwiczka wieprzowa
100-150 g sera feta
8-10 suszonych pomidorów (w oliwie)
10-15 czarnych oliwek
1/2 żółtej papryki
4-5 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
1 łyżka oregano
3-5 łyżek oliwy z suszonych pomidorów
4-6 pomidorków koktajlowych lub daktylowych
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Polędwiczki pokroić na grube plastry. Każdy dokładnie rozbić tłuczkiem na duży kotlet. Następnie posypać je delikatnie solą i pieprzem (ja jeszcze dodałam szczyptę chili).
Paprykę i suszone pomidory pokroić w kosteczkę, a oliwki w kółeczka. Wymieszać z oregano i pokrojonym w kostkę serem feta.
Na każdy kotlet nałożyć farsz z fety i zrolować.
Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć dookoła pokrojonymi ząbkami czosnku oraz pomidorkami koktajlowymi. Polać kilkoma kroplami zalewy z suszonych pomidorów dla większego aromatu.
Piec ok 30 min w temperaturze 190 stopni.
Sałatka:
Kapusta pekińska
Winogrono
Mandarynki
Ananas
Brzoskwinie
Chili
Oliwa
Do tego upiec w piekarniku ziemniaczki.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz